Vackra värdshus i Sverige

Livet har en tendens att ibland bli lite för stressigt med alla dessa vardagliga måsten som vi alla dras med. Vare sig du åker själv, med din sambo eller med ett kompisgäng, är det aldrig fel att få ett avbrott i vardagen. Det kryllar av vackra värdshus runt om i Sverige som bara väntar på att få bli upptäckta och få sig ett besök. Se historiska rum och fina dekorationer, samtidigt som du kan njuta av lugnet och den vackra naturen som omgärdar värdshusen. De flesta värdshus tar emot större sällskap och har möjlighet att anordna bröllop, konferenser och fester av större slag och det till bra priser.

Värdshus i Sverige är värt ett besök

Värdshus i världsklass

Tillbringa en helg eller några dagar på ett boende som är över 400 år gammalt, nämligen Gripsholms värdshus. Värdshuset hittar du 65 km väster om Stockholm och det erbjuder fantastiska vyer över Gripsholms slott och Mälaren. Värdshuset har nämnts ett antal gånger i historien. I princip alla verkar ha varit på denna plats, allt från kungar till icke blåblodiga. Missa inte deras goda mat. Svenska kocklandslaget har sitt träningskök allra längst ner i slottets källare och ger menyerna variation. Den mysiga staden Mariefred ligger runt hörnet och där kan du spatsera runt bland små gulliga hus och kika i affärerna.
Om du är spökintresserad rekommenderas du ett besök på Häringe slott, där det sägs att spökena lever sina egna liv. Sviterna är stilfullt nyrenoverade och slottet har också en stor pool som du kan njuta av. Havet ligger endast ett stenkast från detta värdshus och du kan självklart få upp värmen genom att besöka slottets tillhörande bastu. Häringe slott ligger i en riktig oas mitt i ett naturreservat och området är fullt av gångstigar. Om du vill gå runt hela ön är det en sträcka på sex kilometer.

Värdshus i Stockholms skärgård

Stockholms övärld är väldigt vacker. Att spendera lite tid på ett värdshus i Stockholms skärgård är en lisa för själen. Grinda Wärdshus ligger på ön Grinda, som är belägen i Stockholms mellersta skärgård. Du kan inte ta dig ut hit med bil, istället får du använda din egen båt eller åka med någon av skärgårdsbåtarna. Avskildheten bör ses som något exklusivt. Detta värdshus är omgivet av hav och skog som kommer att ge dig en rofylld upplevelse och en möjlighet för rekreation.
Gustav III fick en gång i tiden en dopgåva i form av ett alldeles eget slott. Ryktet säger att det var Ekolsunds slott. Det som är säkert är att Ekolsund var hans favoritslott och han lät senare bygga ett värdshus på området. Nu liksom då kan du avnjuta dagens måltider i värdshuset. Till varje minisvit i värdshuset hör ett kopparbadkar som ger rummen det lilla extra. För dig som kommer på eftermiddagen väntas alltid kaffe vid ankomst och efter maten kan det avnjutas i källarvalvet alldeles bredvid en porlande brunn.

Sverige är fullt av vackra värdshus

Sverige är ett vackert land med en vacker natur som vi alla bör uppskatta mer. Vi är alla i behov av avkoppling och ett bra sätt att koppla av på, är att åka iväg någonstans. Ett lugnt och historiskt värdshus där det erbjuds god mat och avslappnande omgivning är perfekt för detta. Njut av eftermiddagskaffet vid en porlande bäck eller gå en härlig promenad för att samla både kraft och dina tankar. Det finns många värdshusbyggnader som väntar på att bli upptäckta och som gör att du kommer tillbaka fräsch och utvilad efter en vistelse.